8 Ocak 2013 Salı

PORTAKALLI KEREVİZ

PORTAKALLI  KEREVİZ
Malzemeler
3 adet orta boy Kervizin beyaz yerleri
2 adet havuç
3 adet orta boy kuru soğan
3-4 adet büyük boy portakal
YAPILIŞI :


Kerevizin kabukları soyulduktan sonra küçük küp küp doğranır  ve  su konulan kabın içinde atılır.fakat kereviz çabuk kararacağı için  suyun içine mutlaka limon suyu sıkılmalıdır.Havuçlar küçük küçük doğranıp bir kaba alınır. Sıra portakalın suyunu sıkmaya geldi. Soğanımızı da doğradıktan sonra pişireceğimiz kabın içerisine bir miktar sıvı yağ ile birlikte soğanlarımızı da ekleyip pişirmeye başlıyoruz.Soğanlar hafif öldükten sonra havuçlarımızı ekleyip 1-2 dk. karıştırıyoruz  ve kerevizlerimizi ekleyip çok kısık ateşde pişmeye bırakıyoruz Arada karıştırarak dibini tutmasını engellemeliyiz.Sıra geldi en güzel yerine her zeytinyağlı yemekte olduğu gibi biraz tuz ve biraz toz şeker Birer tatlı kaşığı kadar  ve portakal suyunuda ekleyip pişirelim .10 dk sonra yemeğimiz ister sıcak ister soğuk yenmeye hazır.
BENİM GİBİ KEREVİZİ ASLINDA SEVMEYENLERE TAVSİYEM  DENEYİN. PORTAKALLI  KERVİZ ' İ DENEDİKTEN SONRA YENİLEBİLECEK TATDA OLDUĞUNU KEŞFETTİM.YEMEKTE YAPRAKLARI OLMADIĞI İÇİN BENİ RAHATSIZ EDEN O KEREVİZ KOKUSUDA YOKTU.
                                                                 AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder