24 Ocak 2013 Perşembe

KESTANELİ PİLAV

KESTANELİ  PİLAV

Malzemeler
10 tane kestane
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tutam tuz
1 tutam toz şeker
4 yemek kaşığı sıvı yağ
 ÇOK ÖNEMLİ PRATİK BİR BİLGİYİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM



 Yapılışı
 
En önemlisi kestaneleri kabuğundan  çıkarmak.Bunun içinde sizlere çok basit ve kolay bir yöntemi paylaşmak istiyorum. Bir tavaya tahmini kestanelerin üzerini örtecek kadar sıvı yağ koyup tavayı ocağa koyalım.Yağ ısınınca Üzerlerinden (tek tarafı) çizilmiş kestanelerimizi sıcak yağın içine atıp 5 dk. kadar kızgın yağda kızartalım.Birkaç kez karıştırmamız gerekiyor kestaneler kızarırken. Kızaran kestaneleri  yağdan çıkarıp hemen su dolu kabın içine  atalım.BU İŞLEM NE İŞİMİZE  Mİ YARAYACAK? Közlenmiş kestaneden bile  kolay soyulmasını sağlayacak.1-2 dk da suda bekleyen kestaneleri artk soyabiliriz.
  Dörde beşe böldügümüz kestaneleri,fıstık ve kuş üzümünü pilav yapacağımız tavaya koyup yağımızı da ekleyip 2 dk kadar karıştırdıktan sonra yıkanmış pirinçlerimizi  ve tuzunu,şekerini ekleyip kavuruyoruz ve  3 su bardağı kaynamış suyumuzu ekleyip tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte göz göz olana dek pişirip altını kapatıyoruz ve dinlenmeye alıyoruz .

MUTLAKA DENEMENİZ GEREKEN SÜPEER  BİR LEZZET.
                                                                                                            AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder