Yapılışı
En önemlisi kestaneleri kabuğundan çıkarmak.Bunun içinde sizlere çok basit ve kolay bir yöntemi paylaşmak istiyorum. Bir tavaya tahmini kestanelerin üzerini örtecek kadar sıvı yağ koyup tavayı ocağa koyalım.Yağ ısınınca Üzerlerinden (tek tarafı) çizilmiş kestanelerimizi sıcak yağın içine atıp 5 dk. kadar kızgın yağda kızartalım.Birkaç kez karıştırmamız gerekiyor kestaneler kızarırken. Kızaran kestaneleri yağdan çıkarıp hemen su dolu kabın içine atalım.BU İŞLEM NE İŞİMİZE Mİ YARAYACAK? Közlenmiş kestaneden bile kolay soyulmasını sağlayacak.1-2 dk da suda bekleyen kestaneleri artk soyabiliriz.
Dörde beşe böldügümüz kestaneleri,fıstık ve kuş üzümünü pilav yapacağımız tavaya koyup yağımızı da ekleyip 2 dk kadar karıştırdıktan sonra yıkanmış pirinçlerimizi ve tuzunu,şekerini ekleyip kavuruyoruz ve 3 su bardağı kaynamış suyumuzu ekleyip tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte göz göz olana dek pişirip altını kapatıyoruz ve dinlenmeye alıyoruz .
MUTLAKA DENEMENİZ GEREKEN SÜPEER BİR LEZZET.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder